KAĞITTA HAMSİ (SAMSUN) TARİFİ
Malzemeler
1 kg hamsi
2 adet limon
20 tane defneyaprağı
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 kahve fincanı kıyılmıs
Maydanoz
5 adet olgun domates
Tuz,
Karabiber
2,5 tabaka yağlı kâğıt
Hazırlanısı
Hamsileri iyice temizleyip yıkayın. Suyunu süzüp süzgece alın. Defneyapraklarını bol suda
iyice yıkayıp kurulayın. İki tabaka yağlı kağıdı ortadan ikiye keserek 4 parça yapın. Diğer
yarım tabaka kağıt ile birlikte 5 parça elde edin. Her yağlı kâğıdın ortasına yan yana dörder
defneyaprağı yerlestirin. Limonları ince halkalar halinde dilimleyip defneyapraklarının
üzerine yerlestirin. Her yağlı kâğıda 200gr hamsiyi paylastırarak limon dilimlerinin üzerine
düzenli bir sekilde yan yana sıralayın. Tuzlayıp, biberledikten sonra üzerine bir tutam kıyılmıs
maydanoz serpin. Domatesleri yıkayıp kurulayın. İnce ince dilimleyin. Balıkların üzerine
sıralayarak yerlestirdikten sonra kâğıtları kapatın. Pisme esnasında açılmaması için
kenarlarını iple bağlayın veya atasla tutturun. Kâğıt paketleri fırın tepsisine yan yana
yerlestirip önceden ısıtılmıs 160 dereceye ayarlı fırına verin. Yaklasık 15-20 dakika kadar
pisirin. Fırından alıp kâğıtları üzerinden kenarlara doğru açıp sıcak olarak servis yapın.
- KAĞITTA HAMSİ (SAMSUN) TARİFİ
- HAMSİ GÜVEÇ TARİFİ
- HAMSİ TUZLAMA TARİFİ
- HAMSİ ÇORBASI (TRABZON) TARİFİ
- HAMSİ SALAMURA TARİFİ
- HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ TARİFİ
- HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ KAYGANASI TARİFİ
- HAMSİ DOLMASI TARİFİ
- HAMSİ KOLİ (RİZE) TARİFİ
- HAMSİ KÖFTESİ TARİFİ
- FIRINDA HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ TAVA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa