11 Şubat 2012 Cumartesi

KIRMIZI BİBERLİ VE SARMISAKLI HAMSİ TAVA TARİFİ

1 paket pınar temizlenmis hamsi
1 kırmızıbiber
2 dis sarımsak
3 yemek kasığı zeytinyağı
5-6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı
Hamsilerin kılçıklarını alıp derin bir kaba koyun. Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını
ekleyip harmanlayın ve bir fırın kabına derili kısımları kabın zeminine gelecek sekilde
yerlestirip önceden ısıtılmıs 180 derece fırında 20 dakika pisirin. Kırmızıbiberi ocak üzerinde
her tarafı kararana kadar közleyin bir tabağa alıp üzerini kapatın ve soğuduktan sonra
dısındaki yanmıs tabakayı alıp küçük küçük doğrayın. Sarımsakları havanda az tuzla ezin.
Fırından çıkardığınız hamsilere közlediğiniz biberi, sarımsağı ve doğranmıs maydanozu ilave
edip sıcak servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa