HAMSİ KUSU TARİFİ TARİFİ
Malzemeler
500 gr hamsi
3 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
2 çay bardağı mısır unu
2 çay bardağı kavrulmus fındık unu
1 su bardağı fındık yağı veya zeytinyağı
3 adet yumurta
Hazırlanısı
Hamsilerin kafalarını, iç organlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Açarak fileto haline getirin.
Tuzlayıp süzgeçte süzülmeye bırakın. Soğanları dis dis doğrayın. Çukur bir kaba koyun.
Üzerine kıyılmıs maydanozları, tuzu, karabiberi katıp karıstırarak bir harç hazırlayın. Bir adet
hamsi filetoyu açık ve sırt kısmı alta gelecek sekilde avucunuza alın. Üzerine 1-2 kasık
soğanlı harç koyun. Harcın üstünü ikinci bir hamsi fileto ile kapatın. Hafif sıkıstırın ve
böylece 'hamsi kusu'nu elde edin. Mısır unu ve fındık ununu bir kapta karıstırın. Fındık yağını
orta ateste, yakmadan kızdırın. Hamsi kuslarını, önce un karısımına, sonra çırpılmıs
yumurtaya, sonra tekrar una bulayıp kızgın yağda altüst ederek kızartın. Kızaranları yağ emici
kâğıt üzerine alın. Kızarmıs hamsi kuslarını, yesilliklerle birlikte yenmek üzere, sıcak olarak
servis yapın.
- HAMSİ KUSU TARİFİ TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ
- KIRMIZI BİBERLİ VE SARMISAKLI HAMSİ TAVA TARİFİ
- KAĞITTA HAMSİ (SAMSUN) TARİFİ
- HAMSİ GÜVEÇ TARİFİ
- HAMSİ TUZLAMA TARİFİ
- HAMSİ ÇORBASI (TRABZON) TARİFİ
- HAMSİ SALAMURA TARİFİ
- HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ TARİFİ
- HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ KAYGANASI TARİFİ
- HAMSİ DOLMASI TARİFİ
- HAMSİ KOLİ (RİZE) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa