11 Şubat 2012 Cumartesi

HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler
1.5 kg hamsi,
3 su bardağı pirinç,
4 su bardağı zeytinyağı,
2 demet maydanoz,
3 bas soğan,
1 tatlı kasığı karabiber,
1 çorba kasığı seker,
1 bardak kus üzümü,
Bir avuç mısır unu,
Yeterince tuz.
Hazırlanısı
Hamsiler ayıklanıp yıkanır. Kılçıkları çıkarılır. Pirinç yumusayıncaya kadar haslanıp suyu
süzülür. İncecik doğranmıs soğan, maydanoz, karabiber, seker, kus üzümü, tuz ve yağın üçte
biri ilâve edilip karıstırılır. Kalan yağın yarısı bir tepsiye konup kızdırılır. Una bulanan
hamsiler tepsiye düzgünce dizilir. Üzerine pirinçli harç dökülüp güzelce yayılır. Kalan
hamsiler una bulanıp yağda kızartılır ve tepsideki harcın üzerine dizilir. Kalan yağ da üzerine
dökülür tepsi hafif fırında yahut ateste 25-30 dakika pisirilip, sıcak sıcak servis yapılır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa