HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler
1.5 kg hamsi,
3 su bardağı pirinç,
4 su bardağı zeytinyağı,
2 demet maydanoz,
3 bas soğan,
1 tatlı kasığı karabiber,
1 çorba kasığı seker,
1 bardak kus üzümü,
Bir avuç mısır unu,
Yeterince tuz.
Hazırlanısı
Hamsiler ayıklanıp yıkanır. Kılçıkları çıkarılır. Pirinç yumusayıncaya kadar haslanıp suyu
süzülür. İncecik doğranmıs soğan, maydanoz, karabiber, seker, kus üzümü, tuz ve yağın üçte
biri ilâve edilip karıstırılır. Kalan yağın yarısı bir tepsiye konup kızdırılır. Una bulanan
hamsiler tepsiye düzgünce dizilir. Üzerine pirinçli harç dökülüp güzelce yayılır. Kalan
hamsiler una bulanıp yağda kızartılır ve tepsideki harcın üzerine dizilir. Kalan yağ da üzerine
dökülür tepsi hafif fırında yahut ateste 25-30 dakika pisirilip, sıcak sıcak servis yapılır.
- HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ
- KIRMIZI BİBERLİ VE SARMISAKLI HAMSİ TAVA TARİFİ
- KAĞITTA HAMSİ (SAMSUN) TARİFİ
- HAMSİ GÜVEÇ TARİFİ
- HAMSİ TUZLAMA TARİFİ
- HAMSİ ÇORBASI (TRABZON) TARİFİ
- HAMSİ SALAMURA TARİFİ
- HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ TARİFİ
- HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ KAYGANASI TARİFİ
- HAMSİ DOLMASI TARİFİ
- HAMSİ KOLİ (RİZE) TARİFİ
- HAMSİ KÖFTESİ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa