DENİZCİ USULÜ KALKAN TARİFİ
Malzemeler
4 dilim kalkan balığı
20 gr. un
40 ml. zeytinyağı
4 adet domates
1 adet soğan
10 gr. tereyağı
Yarım demet maydanoz
Defneyaprağı
Tuz
Hazırlanısı
Kalkan dilimlerini yıkayıp kurulayın her iki yanını da una bulayın. Yağı tavaya koyun dilimlerin iki yanını
da kızarana kadar pisirin. Domateslerin kabuklarını soyun, ince kıyın. Soğanı küpü küp doğrayın,
maydanozu ince kıyın. Tencereye tereyağını koyup soğanları çevirin, domatesi, defneyaprağını, tuzu katın
biraz daha çevirin. Servis tabağına kalkanı onun da üzerine sosunu dökün, servis edin.
- DENİZCİ USULÜ KALKAN TARİFİ
- KALKAN IZGARA TARİFİ
- KALKAN TAVA TARİFİ
- LİMON SALÇALI HAMSİ TARİFİ
- KİREMİTTE HAMSİ TARİFİ
- HAMSİ PLAKİ TARİFİ
- HAMSİ KUSU TARİFİ TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ
- KIRMIZI BİBERLİ VE SARMISAKLI HAMSİ TAVA TARİFİ
- KAĞITTA HAMSİ (SAMSUN) TARİFİ
- HAMSİ GÜVEÇ TARİFİ
- HAMSİ TUZLAMA TARİFİ
- HAMSİ ÇORBASI (TRABZON) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa