KALKAN TAVA TARİFİ
Malzemeler
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay kasığı karabiber
1.5 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
1.5 kg kalkan balığı, dilimlenmis
Tuz
Hazırlanısı
Kalkanları 3 er santimlik seritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında dinlendirin.
Marine edilmis kalkan balıklarını unlayın, fazla unlarını silkeleyin. Genis bir tavada yağı kızdırın ve
balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Balıkları bir mutfak
kâğıdının üzerine koyup fazla yağını alın. Limon dilimleri ile servis yapın.
- KALKAN TAVA TARİFİ
- LİMON SALÇALI HAMSİ TARİFİ
- KİREMİTTE HAMSİ TARİFİ
- HAMSİ PLAKİ TARİFİ
- HAMSİ KUSU TARİFİ TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ
- KIRMIZI BİBERLİ VE SARMISAKLI HAMSİ TAVA TARİFİ
- KAĞITTA HAMSİ (SAMSUN) TARİFİ
- HAMSİ GÜVEÇ TARİFİ
- HAMSİ TUZLAMA TARİFİ
- HAMSİ ÇORBASI (TRABZON) TARİFİ
- HAMSİ SALAMURA TARİFİ
- HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa