KALKAN BUĞULAMA TARİFİ
Malzemeler
600 gr kalkan (fileto halinde 4'e kesilmis)
1 büyük limon (kabuğu soyulup 4 kalın dilim biçiminde kesilmis)
1 tatlı kasığı rafine yağ
1 iri domates (kabukları soyulup dörde bölünmüs)
2 defneyaprağı (her biri ikiye bölünmüs)
1/4 su bardağı balık suyu
4 çorba kasığı krema
1 kahve kasığı tuz
1 tatlı kasığı tereyağı (eritilmis)
2 çorba kasığı maydanoz (ince kıyılmıs)
Hazırlanısı
Atese dayanıklı bir cam kabı yada bir toprak güveci rafine yağla yağlayınız. Balıkları güvece yerlestirip
üstlerine birer dilim limon ile defneyapraklarını yerlestiriniz. Defne yapraklarının üstüne domatesleri
yerlestirip tuzu ve balık suyunu (yada suyu) ekleyiniz. Her kalkan diliminin üstüne birer kasık krema
döktükten sonra güvecin kapağını (kapağı yoksa alüminyum mutfak kağıdı ile örtünüz) kapayıp 12 dakika
ağır ateste pisiriniz. Güveci atesten indirip balıkları delikli kepçeyle servis tabağına yerlestiriniz. Balığın
sosunu (1/2 su bardağından fazla ise hafifçe kaynatıp suyunu çektiriniz) bir sos kabına koyunuz. Küçük biç
kapta eritilmis tereyağı hafifçe ısıtıp içine maydanozu karıstırarak servis tabağındaki balıkların üstüne
dökünüz. Balıklarınızı yanında sosuyla servis ediniz.
- KALKAN BUĞULAMA TARİFİ
- DENİZCİ USULÜ KALKAN TARİFİ
- KALKAN IZGARA TARİFİ
- KALKAN TAVA TARİFİ
- LİMON SALÇALI HAMSİ TARİFİ
- KİREMİTTE HAMSİ TARİFİ
- HAMSİ PLAKİ TARİFİ
- HAMSİ KUSU TARİFİ TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ
- KIRMIZI BİBERLİ VE SARMISAKLI HAMSİ TAVA TARİFİ
- KAĞITTA HAMSİ (SAMSUN) TARİFİ
- HAMSİ GÜVEÇ TARİFİ
- HAMSİ TUZLAMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa