KALKAN HASLAMA HOLLANDEZ (FRANSA) TARİFİ
Malzemeler
8 dilim kalkan balığı
Yarım su bardağı süt
1 çorba kasığı tuz
10 su bardağı su
Sos için:
10 adet ezilmis tane karabiber
1 çorba kasığı ince kıyılmıs soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kasığı su
4 yumurta sarısı
500 gr. eritilmis suyu alınmıs tereyağı
Çeyrek tatlı kasığı tuz
Yarım limonun suyu
Hazırlanısı
Su, tuz ve sütü bir tencereye koyup bir kere kaynatın. Balıkları ekleyip ağır ağır kaynatarak 15 dk. haslayıp
bir kevgirle bir balık kabına koyarak içine biraz suyundan koyun. Balık kabı yoksa bir güvece koyup
üzerine biraz suyundan koyarak servis edin. Yanında hollandez sos servis edin.
Sosun Hazırlanısı
Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateste, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı
geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı
karıstırın, yumurta iyice kabarıp koyulasmalı ama pismemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı,
kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıstırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip
kullanın. Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulasmasın. Yağ ılık olmalıdır,
soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır.
- KALKAN HASLAMA HOLLANDEZ (FRANSA) TARİFİ
- KALKAN GRATİNE TARİFİ
- KALKAN BALIĞI AMANDİN (FRANSA) TARİFİ
- LİMONLU VE TEREYAĞLI KALKAN TARİFİ
- KALKAN BUĞULAMA TARİFİ
- DENİZCİ USULÜ KALKAN TARİFİ
- KALKAN IZGARA TARİFİ
- KALKAN TAVA TARİFİ
- LİMON SALÇALI HAMSİ TARİFİ
- KİREMİTTE HAMSİ TARİFİ
- HAMSİ PLAKİ TARİFİ
- HAMSİ KUSU TARİFİ TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa