11 Şubat 2012 Cumartesi

KALKAN GRATİNE TARİFİ

Malzemeler
1 kiloluk bir kalkan
300 gr mantar
50 gr sadeyağ
1/2 kilo olgun domates
1 demet maydanoz
1 limon
1/2 çorba kasığı un
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 çorba kasığı kurutulmus ekmek tozu
Hazırlanısı
Kalkanın dısını, içini iyice temizleyip bol akarsuda yıkamalı. Domatesleri süzgeçten geçirmeli. Mantarları
temizleyip üzerlerindeki zarları çıkarmalı ve limonlu soğuk suyun içinde tutarak ince dilimlere kesmeli.
Maydanozu ince ince kıymalı. Atese dayanan cam bir kabın içinde 30 gr sadeyağı eritmeli. Mantarları
süzüp yağa atmalı. Tuzlayıp biberledikten sonra bir süre pisirmeli. Mantarlar iyice pismeden balığı kaba
oturtmalı. Bunu da tuzlayıp biberlemeli ve iki yanını çevirerek pisirmeli. Balık pisince kaptan çıkarmalı.
Kapta kalan mantarların üzerine unu serpmeli. Hemen arkasından tahta bir kasıkla karıstırmalı. Bir dakika
sonra süzülmüs domates suyunu katmalı. Maydanozun yarısını üzerlerine serpmeli ve salçayı
koyulasıncaya kadar pisirmeli. Salça iyice koyulasmadan balığı yine salçanın üzerine oturtmalı. Salça
koyulasınca balığın üzerine kalan yağı bulamalı ve bunun üzerine kurutulmus ekmek tozunu serpmeli.
Kabı sıcak bir fırına koyarak balığı gratine etmeli. Kalkanın üzeri kızarınca kabı fırından çıkarmalı. Kalan
maydanozu yemeğin üzerine serpistirerek servis yapmalıyız.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa