11 Şubat 2012 Cumartesi

KALKAN FIRINDA TARİFİ

Malzemeler
1 kg 'lık kalkan
300 gr mantar
50 gr margarin
1/2 kg domates
1 demet maydanoz
1 limon
1/2 çorba kasığı un
Yeteri kadar tuz
Karabiber
1 çorba kasığı kurutulmus ekmek tozu.
Hazırlanısı
Kalkan iyice temizlenip bol suda yıkanır. Domatesler süzgeçten geçirilir. Mantarlar temizlenip üzerindeki
zar çıkarılır, limonlu soğuk suyun içinde tutularak doğranır. Maydanoz ince ince kıyılır. Cam kapta 30 gr
margarin eritilir. Mantarların suyu süzdürülüp yağa atılır. Tuzlanır, biberlenir pismeye bırakılır. Mantarlar
iyice pismeden balık kaba konur, tuzlanır, biberlenir ve her iki yanı çevrilerek pisirilir. Balık pisince kaptan
alınır. Kapta kalan mantarların üzerine un serpilir. 1 dakika sonra süzülmüs domates suyu katılır.
Maydanozun yarısı üzerine serpilir ve sos koyulasıncaya kadar pisirilir. Sos iyice koyulasmadan balık
sosunun içine konulur. Sos koyulasınca balığın üzerine kalan yağ sürülür, üzerine kurutulmus ekmek tozu
serpilir, sıcak fırına sürülür. Kalkanın üzeri kızarınca fırından çıkarılır, kalan maydanoz üzerine
serpistirilir, servis yapılır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa