11 Şubat 2012 Cumartesi

GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ

Malzemeler
2 parça kalkan filetosu (temizlenmis ve kemikleri çıkartılmıs)
4 olgun domates
1 çorba kasığı ketçap
1 limon
2 defneyaprağı
10 taze mantar
1 çorba kasığı tereyağı
2 tatlı kasığı krema
3/4 bardak elma sirkesi
Tuz
Karabiber
Adaçayı
Hazırlanısı
Kalkan filetolarını hafifçe yağlanmıs tepsiye dizin. Üzerlerine kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan
sonra incecik doğranmıs domatesleri, ketçapı, bütün mantarları, defneyaprakları ile adaçayını, krema, sirke
ve limon suyunu ilave edin. Tepsiyi alüminyum kâğıtla sıkıca örttükten sonra, fırına sürün ve 10 dakika
pisirin. Kalkan filetolarını, parçalanmadan servis tabağına aktarın. Sonra sosu çektirip tuz ve karabiberle
tatlandırın ve balık filetolarının üzerine dökün. Servise sote edilmis taze patates ve dereotu eslik etmelidir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa