11 Şubat 2012 Cumartesi

PORTAKALLI KALKAN TARİFİ

Malzemeler
4 kalkan balığı dilimi
1 tatlı kasığı tuz
1 çay kasığı karabiber
2 portakalın kabuğu (rendelenmis)
2 portakalın suyu
1 limonun kabuğu (rendelenmis)
1 limonun suyu
60 gr (4 çorba kasığı) tereyağı
1 portakal (ince dilimlenmis)
Hazırlanısı
Kalkan dilimlerini yayvan bir kaba koyup, üstlerine tuz, biber, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu,
limon kabuğu rendesi ve limon suyunu serpiniz. Balıkları oda sıcaklığında 1 saat, bu marinadda bekletiniz.
Izgaranızı en yüksek sıcaklıkta ısıtınız. Kalkan dilimlerini marinaddan çıkararak bir güvece diziniz. Yağı
küçük küçük kesip balıkların üstüne yerlestiriniz. Güveci ızgaraya sürerek balıkların her iki yanını 5-8'er
dakika, balığa çatal batırıldığında kolayca dağılana kadar, pisiriniz. Güveci ızgaradan alıp, spatulayla
balakları ısıtılmıs bir servis tabağına çıkarınız. Portakal dilimleriyle süsleyip servis ediniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa