PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
Malzemeler
4 kalkan balığı dilimi
1 tatlı kasığı tuz
1 çay kasığı karabiber
2 portakalın kabuğu (rendelenmis)
2 portakalın suyu
1 limonun kabuğu (rendelenmis)
1 limonun suyu
60 gr (4 çorba kasığı) tereyağı
1 portakal (ince dilimlenmis)
Hazırlanısı
Kalkan dilimlerini yayvan bir kaba koyup, üstlerine tuz, biber, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu,
limon kabuğu rendesi ve limon suyunu serpiniz. Balıkları oda sıcaklığında 1 saat, bu marinadda bekletiniz.
Izgaranızı en yüksek sıcaklıkta ısıtınız. Kalkan dilimlerini marinaddan çıkararak bir güvece diziniz. Yağı
küçük küçük kesip balıkların üstüne yerlestiriniz. Güveci ızgaraya sürerek balıkların her iki yanını 5-8'er
dakika, balığa çatal batırıldığında kolayca dağılana kadar, pisiriniz. Güveci ızgaradan alıp, spatulayla
balakları ısıtılmıs bir servis tabağına çıkarınız. Portakal dilimleriyle süsleyip servis ediniz.
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
- SANBERTEN USULÜ KALKAN TARİFİ
- TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
- KALKAN FIRINDA TARİFİ
- TAVADA BADEMLİ KALKAN (İTALYA) TARİFİ
- KALKAN SOTE TARİFİ
- KALKAN HASLAMA HOLLANDEZ (FRANSA) TARİFİ
- KALKAN GRATİNE TARİFİ
- KALKAN BALIĞI AMANDİN (FRANSA) TARİFİ
- LİMONLU VE TEREYAĞLI KALKAN TARİFİ
- KALKAN BUĞULAMA TARİFİ
- DENİZCİ USULÜ KALKAN TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa