SEMİZOTLU RULO MERCAN BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
2 adet fileto edilmis mercan balığı
1 adet dörde bölünmüs hindiba
1 çorba kasığı tereyağı
2 dis sarımsak
1 tatlı kasığı kapari çiçeği
Yarım çay kasığı safran
1/4 bağ semizotu
1 tatlı kasığı limon suyu
Tuz
Karabiber
4 adet kiraz domates
Hazırlanısı
Fileto edilmis mercanların üzerine tuz ve karabiber serpip tatlandırın. Ardından balıkları,
dörde bölünmüs hindiba ile rulo haline getirip fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırında pisirin.
Orta büyüklükteki bir tavada tereyağını eritip, içine küçük doğranmıs sarımsak ve kapari
çiçeğini ilave edin. Daha sonra toz safran, ince kıyılmıs semizotu, limon suyu, tuz ve
karabiber ekleyip tekrar soteleyin. Servis tabağına semizotlu karısımı koyun. Üzerine balıkları
yerlestirip, kiraz domateslerle birlikte servis yapın.
- SEMİZOTLU RULO MERCAN BALIĞI TARİFİ
- MERCAN DOLMASI TARİFİ
- KAĞITTA MERCAN TARİFİ
- SARIMSAK VE DOMATESLİ MERCAN TARİFİ
- GÜVEÇTE MERCAN BALIĞI TARİFİ
- AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
- TUZDA PİSİRİLMİS MERCAN TARİFİ
- MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
- SANBERTEN USULÜ KALKAN TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa