MERCAN DOLMASI TARİFİ
Malzemeler
1 kg mercan
12 dis sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
2 adet domates
1 adet dolma biberi
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kasığı tuz
1 adet limon
Hazırlanısı
Ekmek içi, dövülmüs sarımsaklar, ince kıyılmıs biber, yağın yarısı, 1 domatesin rendesi, tuz
iyice yoğrulur. Karısım temizlenmis mercanların içine doldurulur. Sonra dolmalar bir
tencereye dizilir. Üzerine 1 domates rendesi, kalan yağ, 1 çay bardağı su az tuz ve halka
seklinde doğranmıs limon konur. Kapağı kapatılır. Önce hızlı ateste 10 dakika pisirilir, sonra
kısık ateste 15 dakika pisirilir, atesten alınır.
- MERCAN DOLMASI TARİFİ
- KAĞITTA MERCAN TARİFİ
- SARIMSAK VE DOMATESLİ MERCAN TARİFİ
- GÜVEÇTE MERCAN BALIĞI TARİFİ
- AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
- TUZDA PİSİRİLMİS MERCAN TARİFİ
- MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
- SANBERTEN USULÜ KALKAN TARİFİ
- TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa