11 Şubat 2012 Cumartesi

MERCAN DOLMASI TARİFİ

Malzemeler
1 kg mercan
12 dis sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
2 adet domates
1 adet dolma biberi
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kasığı tuz
1 adet limon
Hazırlanısı
Ekmek içi, dövülmüs sarımsaklar, ince kıyılmıs biber, yağın yarısı, 1 domatesin rendesi, tuz
iyice yoğrulur. Karısım temizlenmis mercanların içine doldurulur. Sonra dolmalar bir
tencereye dizilir. Üzerine 1 domates rendesi, kalan yağ, 1 çay bardağı su az tuz ve halka
seklinde doğranmıs limon konur. Kapağı kapatılır. Önce hızlı ateste 10 dakika pisirilir, sonra
kısık ateste 15 dakika pisirilir, atesten alınır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa