GÜVEÇTE MERCAN BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
1 Büyükçe mercan
Yeteri kadar tuz, biber,
1 Çorba kasığı sadeyağ
1 Çorba kasığı galeta unu
10 Mantar.
Hazırlanısı
Ayıklanan ve yıkanan balık süzülür. Bir güveçte küçük küçük kesilmis mantarlar yağda hafif
öldürülür. Ortalarına balık konur, tuz, biber serpilir. Galeta unu gezdirilir. Sadeyağ küçük
parçalar halinde balığın üzerine konur orta ısıdaki fırında 30 dakika pisirilir. Servis yapılırken
yanına birkaç haslanmıs patates, limon dilimleri konur, üzerine maydanoz serpilir.
- GÜVEÇTE MERCAN BALIĞI TARİFİ
- AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
- TUZDA PİSİRİLMİS MERCAN TARİFİ
- MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
- SANBERTEN USULÜ KALKAN TARİFİ
- TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
- KALKAN FIRINDA TARİFİ
- TAVADA BADEMLİ KALKAN (İTALYA) TARİFİ
- KALKAN SOTE TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa