MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
Malzemeler
4 adet mercan (her biri yaklasık 250 gr.)
2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte)
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet iri patates
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz ve Karabiber
Hazırlanısı
Kerevizleri soyduktan sonra ince halkalar halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin.
Patatesleri soyduktan sonra küçük parçalar halinde, havucu ince halkalar halinde doğrayın.
Soğanı da parçalar halinde doğrayıp havuç ve patatesle karıstırın ve yarısını kerevizlerin
arasına ve üstüne yerlestirin. Pulları ve içleri iyice temizlenmis mercanları kereviz
halkalarının üstüne yerlestirin. Kararınca tuz ve karabiberini ekin. Balıkların üstüne
dilimlenmis kerevizlerin kalan yarısını dizin. Kerevizlerin arasına patatesleri, havuçları ve
soğanların kalanını yerlestirin. Zeytinyağını, limon suyunu ve suyu ilave edip üzerlerini
yıkanmıs kereviz yaprakları ile örtün. Üzerini kapakla kapatıp önce orta, sonra hafif ateste 20
dk. kadar pisirin. Suyu azalırsa su ilave edin. Sıcak servis yapın.
- MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
- SANBERTEN USULÜ KALKAN TARİFİ
- TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
- KALKAN FIRINDA TARİFİ
- TAVADA BADEMLİ KALKAN (İTALYA) TARİFİ
- KALKAN SOTE TARİFİ
- KALKAN HASLAMA HOLLANDEZ (FRANSA) TARİFİ
- KALKAN GRATİNE TARİFİ
- KALKAN BALIĞI AMANDİN (FRANSA) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa