FIRINDA MERCAN TARİFİ
Malzemeler
1 kiloluk bir mercan balığı
3 çorba kasığı kurutulmus ekmek tozu
1 limon
1 demet maydanoz
1 dis sarımsak
1 defneyaprağı
1 bardak zeytinyağı
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanısı
Balığın önce pullarını kazıyın sonra solungaçlarıyla içini çıkartın, kanatlarını kesin, bol
akarsuda yıkayın. Sonra balığı bir bezle güzelce kurulayın ve balık tabağına (borcam)
yerlestirin. Diğer yanda yıkanmıs maydanozla ayıklanmıs sarımsağı birlikte kıyın ve bir
porselen kâseye koyun. Bir bardak zeytinyağıyla birlikte fırınlanmıs ekmek tozunu ve yeteri
kadar karabiberi de kattıktan sonra çatalla hepsini birbirine iyice yedirinceye kadar güzelce
çırpın. Hazırladığınız bu salçayı balığın üzerine dökün. Sonra yarım limonun suyunu sıkarak
üzerine püskürtün. Bir tutam tuz serpip defneyaprağını da kattıktan sonra balığı önceden
ısıtılmıs olan orta derecedeki fırına sürün. Vakit vakit kapta biriken suları kasıkla alıp balığın
üzerine dökün. Balık pisince fırından çıkartın ve sıcak sıcak servis yapın.
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
- SANBERTEN USULÜ KALKAN TARİFİ
- TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
- KALKAN FIRINDA TARİFİ
- TAVADA BADEMLİ KALKAN (İTALYA) TARİFİ
- KALKAN SOTE TARİFİ
- KALKAN HASLAMA HOLLANDEZ (FRANSA) TARİFİ
- KALKAN GRATİNE TARİFİ
- KALKAN BALIĞI AMANDİN (FRANSA) TARİFİ
- LİMONLU VE TEREYAĞLI KALKAN TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa