AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
Malzemeler
Yaklasık 1 kg ağırlığında mercan balığı
Tuz
Beyaz biber
1'er bağ maydanoz ve fesleğen,
2 dis sarımsak
1 limon kabuğu rendesi,
2 yemek kasığı zeytinyağı,
Sürmek için sıvı yağ.
Hazırlanısı
Mercan balığını yıkayıp kurulayın, tuz ve biber serpin. Balığın üstünde 2 cm arayla verev
yarıklar açın. Maydanozu, fesleğeni ve sarımsakları kıyın, hepsini yağ ile karıstırın. Karısımı
yarıkların içine doldurun. Balığı yağlanmıs derin bir fırın tepsisine koyun. Limonu dilimleyip
balığın üstüne dizin. Balığı 200 derecede (gazlı fırın 3) yaklasık 20 dakika pisirin. Haslanmıs
patates ve salata ile servis yapın.
- AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
- TUZDA PİSİRİLMİS MERCAN TARİFİ
- MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
- SANBERTEN USULÜ KALKAN TARİFİ
- TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
- KALKAN FIRINDA TARİFİ
- TAVADA BADEMLİ KALKAN (İTALYA) TARİFİ
- KALKAN SOTE TARİFİ
- KALKAN HASLAMA HOLLANDEZ (FRANSA) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa