11 Şubat 2012 Cumartesi

AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ

Malzemeler
Yaklasık 1 kg ağırlığında mercan balığı
Tuz
Beyaz biber
1'er bağ maydanoz ve fesleğen,
2 dis sarımsak
1 limon kabuğu rendesi,
2 yemek kasığı zeytinyağı,
Sürmek için sıvı yağ.
Hazırlanısı
Mercan balığını yıkayıp kurulayın, tuz ve biber serpin. Balığın üstünde 2 cm arayla verev
yarıklar açın. Maydanozu, fesleğeni ve sarımsakları kıyın, hepsini yağ ile karıstırın. Karısımı
yarıkların içine doldurun. Balığı yağlanmıs derin bir fırın tepsisine koyun. Limonu dilimleyip
balığın üstüne dizin. Balığı 200 derecede (gazlı fırın 3) yaklasık 20 dakika pisirin. Haslanmıs
patates ve salata ile servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa