KAĞITTA MERCAN TARİFİ
Malzemeler
4 adet iri mercan
4 adet domates
3 dis sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
2 çorba kasığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanısı
Önce mercan balıklarının iç organlarını ve kılçıklarını çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla
pullarını temizleyin. Bol suyla yıkayın. Tuz ve yarım limon suyuyla ovun. Kabuklarını
soyduğunuz domatesleri küp seklinde doğrayın. Yarım demet maydanozu ince ince kıyın.
Genis bir kapta domatesleri, dövülmüs sarımsakları, 2 çorba kasığı zeytinyağını ve ince
kıyılmıs maydanozu karıstırın. Dosya kâğıdı büyüklüğündeki yağlı kâğıtların içine,
hazırladığınız domatesli karısımdan koyun. Üzerine 1 adet mercan balığı yerlestirin. Kâğıdın
kenarlarını sıkıca kapatın. Üzerine sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmıs 200 dereceli fırında 15-
20 dakika pisirip, servis yapın.
- KAĞITTA MERCAN TARİFİ
- SARIMSAK VE DOMATESLİ MERCAN TARİFİ
- GÜVEÇTE MERCAN BALIĞI TARİFİ
- AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
- TUZDA PİSİRİLMİS MERCAN TARİFİ
- MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
- SANBERTEN USULÜ KALKAN TARİFİ
- TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
- KALKAN FIRINDA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa