SAFRAN SOSLU MERCAN BALIĞI (Fransa) TARİFİ
Malzemeler
500 g mercanbalığı (ya da dülgerbalığı) filetosu (derisi alınmıs)
1/2 tatlı kasığı tuz
1 arpacık soğanı (doğranmıs)
1 su bardağı balık suyu
1 dis sarımsak (dövülmüs)
1/2 tatlı kasığı kekik
1 tatlı kasığı rezene tohumu (dövülmüs)
10 tane karabiber (kırılmıs)
1 çorba kasığı tuzsuz tereyağı
20 dal safran (4 çorba kasığı sıcak suda 10 dakika bekletilmis)
1 tatlı kasığı hardal (tercihen Dijon hardalı)
4 çorba kasığı krema (1/2 tatlı kasığı nisastayla karıstırılmıs)
Hazırlanısı
Filetoları suyun altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruttuktan sonra, genis bir tabağa
yan yana yerlestirin ve üstlerine tuzu serpip, bir kenara bırakın. Kalın dipli bir tavaya balık
suyu, arpacık soğanları, sarımsak, kekik, dövülmüs rezene tohumları, karabiber ve tereyağını
koyup, tavayı atese oturtarak, karısımı bir tasım kaynatıp. Kaynayınca atesi kısıp, tavanın
üstünü örterek, 3 dakika pisirin. Filetoları tavadaki karısımın üstüne yerlestirip, tavanın
üstünü yeniden örterek, balıkları yaklasık 6 dakika pisirin. Sonra delikli spatulayla balıkları
ısıtılmıs bir servis tabağına çıkarıp, alüminyum folyoyla üstünü örterek bir kenara bırakın.
Tavanın altındaki atesi açıp, haslama suyunu yaklasık 1/2 su bardağı kalıncaya kadar
(yaklasık 5 dakika) orta ateste kaynatın. Tavayı atesten alıp, haslama suyunu tel süzgeçten bir
kâseye süzün. Servis tabağının üstündeki folyoyu alıp, tabakta birikmis suyu da, bir kasıkla
pisme suyunun bulunduğu kâseye aktararak, tabağı yeniden alüminyum folyoyla örtün.
Kâsedeki pisme suyuna safranlı suyu ve hardalı katıp, karısımı küçük bir tencereye aktararak,
kısık ateste 2 dakika ısıtın. Çırpma teliyle (ya da bir çatalla) çırparak krema - nisasta
karısımını katıp, sosu kalınlasıncaya kadar (yaklasık 1 dakika) pisirin. Tencereyi atesten alıp,
sosu tabaktaki filetoların üstüne bosaltarak, servis yapın.
- SAFRAN SOSLU MERCAN BALIĞI (Fransa) TARİFİ
- YESİL BAHARAT İLE MARİNELENMİS MERCAN TARİFİ
- SEMİZOTLU RULO MERCAN BALIĞI TARİFİ
- MERCAN DOLMASI TARİFİ
- KAĞITTA MERCAN TARİFİ
- SARIMSAK VE DOMATESLİ MERCAN TARİFİ
- GÜVEÇTE MERCAN BALIĞI TARİFİ
- AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
- TUZDA PİSİRİLMİS MERCAN TARİFİ
- MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa