11 Şubat 2012 Cumartesi

ORFOZ PLAKİ TARİFİ

Malzemeler
800 gram orfoz fileto
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
8 dis sarımsak
1 çorba kasığı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı su
Tuz ve Karabiber
Hazırlanısı
Yaklasık 2 kilo ağırlığındaki orfozun keskin bir bıçak yardımıyla pullarını kazıyın. Sonra içini
temizleyin. Bol suyla yıkadıktan sonra balıktan fileto çıkarın. Filetoyu kusbası iriliğinde
kesin. Genis bir tencereye 1 su bardağı zeytinyağını alın. Küp seklinde doğranmıs 1 adet
soğanı, kusbası iriliğinde doğranmıs 2 adet patatesi, dilimlenmis 1 adet havucu, 1 çorba kasığı
pirinci ve dövülmüs sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika tahta kasıkla çevirdikten sonra
yeterince tuz ve karabiber ilave edin. Kusbası iriliğinde kestiğiniz orfozu da tencereye aktarın.
Son olarak 1 su bardağı suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak, ağır ateste 20 dakika
pisirin. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine ince kıyılmıs maydanoz serpin. Soğuk
servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa