11 Şubat 2012 Cumartesi

SÜTLÜ ORFOZ TARİFİ

Malzemeler
800 gram orfoz fileto
2 çorba kasığı tereyağı
2 çorba kasığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kasar peyniri rendesi
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı
Orfoz filetodan keskin bir bıçak yardımıyla ince seritler kesin. Sonra üzerine yarım limon
suyunu dökün ve parmaklarınızla ovun. Yaklasık 1 saat buzdolabında bekletin. Tavada 2
çorba kasığı tereyağını eritin. Tahta bir kasıkla sürekli karıstırarak, 2 çorba kasığı unu ilave
edin. Un pembelesmeye basladığında 1 su bardağı sütü azar azar ekleyin. Yeterince tuz ve
karabiber serpin. Çok az yağlanmıs fırın tepsisine ince seritler seklinde kestiğiniz orfozu
aralıksız olarak dizin. Üzerine hazırladığınız besamel sosu dökün. Son olarak 1 su bardağı
kasar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmıs 250 dereceli fırında kasar peyniri eriyene dek
10-15 dakika pisirin.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa