SÜTLÜ ORFOZ TARİFİ
Malzemeler
800 gram orfoz fileto
2 çorba kasığı tereyağı
2 çorba kasığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kasar peyniri rendesi
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı
Orfoz filetodan keskin bir bıçak yardımıyla ince seritler kesin. Sonra üzerine yarım limon
suyunu dökün ve parmaklarınızla ovun. Yaklasık 1 saat buzdolabında bekletin. Tavada 2
çorba kasığı tereyağını eritin. Tahta bir kasıkla sürekli karıstırarak, 2 çorba kasığı unu ilave
edin. Un pembelesmeye basladığında 1 su bardağı sütü azar azar ekleyin. Yeterince tuz ve
karabiber serpin. Çok az yağlanmıs fırın tepsisine ince seritler seklinde kestiğiniz orfozu
aralıksız olarak dizin. Üzerine hazırladığınız besamel sosu dökün. Son olarak 1 su bardağı
kasar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmıs 250 dereceli fırında kasar peyniri eriyene dek
10-15 dakika pisirin.
- SÜTLÜ ORFOZ TARİFİ
- ORFOZ PLAKİ TARİFİ
- ORFOZ ÇORBASI TARİFİ
- ROKA SOSLU MERCAN PROVENCALE TARİFİ
- SAFRAN SOSLU MERCAN BALIĞI (Fransa) TARİFİ
- YESİL BAHARAT İLE MARİNELENMİS MERCAN TARİFİ
- SEMİZOTLU RULO MERCAN BALIĞI TARİFİ
- MERCAN DOLMASI TARİFİ
- KAĞITTA MERCAN TARİFİ
- SARIMSAK VE DOMATESLİ MERCAN TARİFİ
- GÜVEÇTE MERCAN BALIĞI TARİFİ
- AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
- TUZDA PİSİRİLMİS MERCAN TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa