PAZILI MEZGİT SARMA TARİFİ
Malzemeler
4 adet iri mezgit balığı
4 adet kuru soğan
2 yemek kasığı kus üzümü
1 demet pazı
6 yemek kasığı yoğurt
2 yemek kasığı mayonez
4 yemek kasığı sıvıyağı
Karabiber
Tuz
Hazırlanısı
Üzümleri ılık suda bekletin. Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Süzdükten sonra
saplarını kesin. Kılçıkları çıkarılmıs mezgitleri küçük küçük doğrayın. Tencereye koyup,
yarım bardak suyla 5 dakika haslayın. Zar seklinde doğradığınız soğanları karabiber ve tuzla
ovun. Sıvıyağ, üzüm ve balıkları da attıktan sonra dolma içiniz hazır demektir. Pazı
yapraklarının damarlı kısımlarını ezin. Balıklı harçtan bir parça koyup sarın. Tencereye, önce
pazı yapraklarını, sonra dolmaları koyun. Dolmaları küçük bir tabakla kapatın. 1 bardak su
ilave edip 20 dakika pisirin. Yemeği, yoğurtlu mayonezle servis yapabilirsiniz.
- PAZILI MEZGİT SARMA TARİFİ
- BEYAZ PEYNİRLİ MEZGİT TARİFİ
- ISPANAKLI MEZGİT TARİFİ
- MEZGİT KROKET TARİFİ
- MEZGİT TAVA TARİFİ
- ORFOZ ŞİŞ TARİFİ
- SÜTLÜ ORFOZ TARİFİ
- ORFOZ PLAKİ TARİFİ
- ORFOZ ÇORBASI TARİFİ
- ROKA SOSLU MERCAN PROVENCALE TARİFİ
- SAFRAN SOSLU MERCAN BALIĞI (Fransa) TARİFİ
- YESİL BAHARAT İLE MARİNELENMİS MERCAN TARİFİ
- SEMİZOTLU RULO MERCAN BALIĞI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa