MEZGİT GRANİTE TARİFİ
Malzemeler
4 mezgit filetosu (kalın kesilmis)
30 gr (2 çorba kasığı) tereyağı (eritilmis)
1 küçük soğan (rendelenmis)
125 gr gravyer ya da kasar peyniri (rendelenmis)
1 tatlı kasığı hardal
2 çorba kasığı ketçap
1 çay kasığı tuz
1 kahve kasığı karabiber
Kahve kasığının ucuyla pul kırmızıbiber
Hazırlanısı
Önce ızgaranızı kızdırınız. Balık filetolarını fırça ile yağlayıp ızgaraya yerlestiriniz ve her iki
yüzünü de 5-6'sar dakika, çatalla dokunulduğunda etler kolayca dağılana kadar, kızartınız. Bu
arada, küçük bir kâsede soğan, peynir, hardal, ketçap, tuz, karabiber ve pul kırmızı biberi
tahta bir kasıkla karıstırınız. Filetoları ızgaradan alıp, hazırladığmız peynirli sostan hepsinin
üstüne yayınız. Tekrar ızgaraya koyup 3-5 dakika daha kızartınız. Bir kayık tabağa yerlestirip
süsledikten sonra, hemen servis ediniz.
- MEZGİT GRANİTE TARİFİ
- MAYONEZLİ MEZGİT TARİFİ
- MANTARLI MEZGİT TARİFİ
- MEZGİT PANE TARİFİ
- FIRINDA MEZGİT FLETO TARİFİ
- PAZILI MEZGİT SARMA TARİFİ
- BEYAZ PEYNİRLİ MEZGİT TARİFİ
- ISPANAKLI MEZGİT TARİFİ
- MEZGİT KROKET TARİFİ
- MEZGİT TAVA TARİFİ
- ORFOZ ŞİŞ TARİFİ
- SÜTLÜ ORFOZ TARİFİ
- ORFOZ PLAKİ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa