11 Şubat 2012 Cumartesi

FIRINDA MEZGİT FLETO TARİFİ

Malzemeler
4 adet mezgit fileto
4 çorba kasığı limon suyu
5 çorba kasığı zeytinyağı
1 dis büyük boy sarımsak (dövülmüs)
2 çorba kasığı biberiye (ince kıyılmıs)
100 gr badem (hafif kavrulmus, ince kıyılmıs)
4 çorba kasığı bayat ekmek kırığı
1 tatlı kasığı pul kırmızıbiber (arzu ederseniz)
Tuz
Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüs)
Hazırlanısı
Limon suyunun yarısı, 2 çorba kasığı zeytinyağı, sarımsak ve biberiyenin yarısını çırpın.
Zeytinyağlı karısımı mezgit filetolarının üzerine gezdirin ve hafifçe ovalayarak her taraflarına
sürün. Oda sıcaklığında çözülünceye kadar bekletin. Kalan bütün malzemeleri iyice karıstırın.
Mezgit filetolarını derili kısımları fırın tepsisine gelecek sekilde yerlestirin ve bademli harcı
üzerlerine paylastırıp yayın. Önceden ısıtılmıs 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar
yaklasık 20-25 dk pisirin. Haslanmıs veya sotelenmis sebze ile birlikte servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa