12 Şubat 2012 Pazar

PORTAKAL SOSLU MEZGİT TARİFİ

Malzemeler
4 adet mezgit fileto
½ su bardağı taze sıkılmıs portakal suyu
1 çorba kasığı ince kıyılmıs dereotu
tuz, karabiber
2 adet çırpılmıs yumurta
1 ½ su bardağı ufalanmıs mısır gevreği
3 çorba kasığı eritilmis tereyağ
Sos İçin Malzemeler:
2 yemek kasığı elma sirkesi
2 yemek kasığı toz seker
½ su bardağı tavuk suyu
½ su bardağı portakal suyu
1 yemek kasığı portakal kabuğu rendesi
1 ½ yemek kasığı silme mısır nisastası
Hazırlanısı
Fırını 220 dereceye getirin. Bir kapta ½ su bardağı taze sıkılmıs portakal suyuna dereotunu
ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırıp yayvan bir kaba dökün. Balıkları karısımın içinde
15-20 dakika bekletin. Balıkları önce mikser ile çırpılmıs yumurtalara bulayın. Mısır
gevreklerini iri kalacak sekilde bir tur doğrayıcıdan geçirin. Yumurtaya batırdığınız balıkları,
doğrayıcıdan geçirdiğiniz mısır gevreğine bulayın. Üzerlerine erimis tereyağını gezdirin.
Önceden ısıtılmıs fırında 10-15 dakika üstleri iyice kızarıncaya kadar pisirin.
Sos İçin
Bir sos kabında seker ve sirkeyi karamel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Tavuk suyunu
ekleyip, bir dakika el blenderıyla karıstırarak pisirin. İçine portakal suyu ve portakal kabuğu
rendesini ilave edip karıstırmaya devam edin. Mısır nisastasını eritin. Pisirdiğiniz sosa
karıstırmaya devam ederek yavas yavas ekleyin. Sos koyulasıncaya kadar pisirin. Fırında
kızaran balıkları portakal sosu ile servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa