12 Şubat 2012 Pazar

SİBİRYA USULÜ BARBUNYA TARİFİ

Malzemeler
750 gr orta büyüklükte Barbunya (6 adet)
Tereyağı
Kekik
Karabiber
Su
Tuz
Soğan
Maydanoz kökü
Hazırlanısı
Kenarlı ve yayvanca bir tepsiye hepsi ayni boyda olmak üzere pulları kazınmıs, içi
temizlenmis, 6 orta büyüklükteki barbunya balığını yerlestirin. Üstlerine 2 bardak su (suyun
balıkların üstlerini kaplaması gerekir), 1 maydanoz kökü, 1 kahve kasığı kekik, 1 miktar
karabiber ile 1 miktar da tuz ilâve edin. Sonra da tepsiyi orta hararetteki atese oturtarak, su
ancak kaynar bir hal aldıktan sonra kabın üstüne bir kapak kapatın ve atesi iyice kısarak
balıkları kaynatmadan, gayet küçük ateste ancak on dakika demlendirircesine pisirmelidir.
Suyu fıkırdatmadan balıkları pisirmelidir, aksi takdirde balıkların derileri yırtılacağı gibi
dağılmalarına da sebebiyet verilmis olunur.
On dakika sonra, balıkları bir delikli kepçe ile gayet iyi süzülmüs olarak ve itinalı bir surette
tepsiden çıkararak, uzunca bir tabağa muntazam bir sekilde yerlestirmeli ve iyice soğumaya
bırakmalıdır. Bunu müteakip, küçük bir kap veya kusaneye 1 silme çorba kasığı tereyağı ile 4
kösemsi küçük kesilmis 1 çok küçükbas soğan koyarak, soğanları az pembemsi bir renk
alıncıya kadar kavurun. Sonra da kavrulmus bu soğanlara, balıkları içinde pisirmis olduğumuz
suyu ilâve ederek, bu su yarı oluncaya kadar kapaksız kaynamağa bırakın. Sonra da azalmıs
bu karısımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp 1,5 silme çorba kasığı tereyağı ilâve
edin. Bir taraftan da karıstırarak yağı karısıma yedirdikten sonra, bunu tabağa dösemis
olduğumuz balıkların üstlerine gezdirmeli ve servis yapmalıdır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa