12 Şubat 2012 Pazar

DOMATESLİ BARBUNYA TARİFİ

Malzemeler
8 orta boy barbunya
1 çorba kasığı tereyağı
1 küçük soğan
2 orta boy dolmalık biber
4 orta boy domates
1 defne yaprağı
1/2 tatlı kasığı tuz
1/3 tatlı kasığı karabiber
1 çorba kasığı kıyılmıs dereotu
1/2 tatlı kasığı biberiye
1 küçük limon
Hazırlanısı
Önce fırınınızı orta hararette isitin. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın. Dolmalık biberi,
sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra, ince seritler halinde kesin. Domatesleri,
kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın. Barbunyaların
pullarını kazıyıp karnini yarın. İç organlarını ve galsamelerini çıkarıp atin. Bol akarsuyla
yıkayın. Limonu ince dilimleyin. Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateste eritin. Yağ erir
erimez soğanı katıp 2 dakika, sık sık karıstırarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere
karıstırdıktan sonra domates, defneyaprağı, tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pisirin.
Tencereyi atesten alın. Dereotunu ilave edip karıstırın. Barbunyaları, cam kaba yerlestirin.
Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates sosunu balıkların üstüne döküp en üste de limon ve
zeytinleri koyun. Kabı ısıtılmıs fırına sürüp 20-25 dakika pisirin. Kabı fırından alıp, balıkları
sıcak olarak servis edin

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa