GARNİTÜRLÜ BARBUNYA TARİFİ
Malzemeler
1 kilo barbunya baliği
2 adet kabak
2 adet havuç
3 adet domates
2 adet soğan
1 su bardağı su
5 çorba kasığı zeytinyağı
1 tutam kırmızı safran
1 dis sarımsak
5 çorba kasığı mayonez
4-5 dal maydanoz
3-4 adet taze soğan sapı
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanısı
Balıkları temizleyip yıkayın. Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin. Havuç ve
kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın. Domatesleri dilimleyin.
Balıkları fırın kalıbına dizin. Hazırladığınız sebzeleri değisimli olarak balıkların üzerine
yerlestirin. Soyulmus sarımsak, kıyılmıs maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber
ilave edin. Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmıs 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika
pisirin. Servis tabağına alıp mayonez esliğinde üzerine kıyılmıs taze soğan sapı serperek
servis yapın.
- GARNİTÜRLÜ BARBUNYA TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA BARBUNYA TARİFİ
- DOMATESLİ BARBUNYA TARİFİ
- KİREMİTTE BARBUNYA TARİFİ
- SİBİRYA USULÜ BARBUNYA TARİFİ
- KAĞITTA BARBUNYA TARİFİ
- BARBUNYA BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA BARBUNYA TARİFİ
- BARBUNYA TAVA TARİFİ
- BARBUNYA IZGARA TARİFİ
- PORTAKAL SOSLU MEZGİT TARİFİ
- MEZGİT GRANİTE TARİFİ
- MAYONEZLİ MEZGİT TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa