ASMA YAPRAĞINDA BARBUNYA TARİFİ
Malzemeler ( 4 kisi için)
1 kg balık (4 adet)
8 asma yaprağı
1 adet limon sosu
2 yemek kasığı limon suyu
1 yemek kasığı zeytinyağı
10-15 sap kıyılmıs maydanoz
10-15 sap kıyılmıs dereotu
Tuz, karabiber
Hazırlanısı
Temizlenmis barbunyaları yıkayıp kurulayınız. Sos malzemelerinin hepsini karıstırınız.
Hazırladığınız karısımı hafif çukur bir tabağa koyup, balıkların her iki tarafını sırasıyla bu
karısıma bulayınız. Tabağın üstünü örtüp balıkları 1 saat kadar bekletiniz. Sonra balıkları 2ser
asma yaprağına sarınız ve camdan bir fırın tepsisine yerlestiriniz. Kalan sosu balıkların üstüne
sürünüz. Cam tepsiyi, 200º ısıtılmıs fırına koyarak, 5 dakika bir tarafını daha sonra 5 dakika
öbür tarafını pisiriniz. Servis yaparken, limonlu 4'e bölerek servis tabağında balığın yanına
ilave ediniz.
- ASMA YAPRAĞINDA BARBUNYA TARİFİ
- DOMATESLİ BARBUNYA TARİFİ
- KİREMİTTE BARBUNYA TARİFİ
- SİBİRYA USULÜ BARBUNYA TARİFİ
- KAĞITTA BARBUNYA TARİFİ
- BARBUNYA BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA BARBUNYA TARİFİ
- BARBUNYA TAVA TARİFİ
- BARBUNYA IZGARA TARİFİ
- PORTAKAL SOSLU MEZGİT TARİFİ
- MEZGİT GRANİTE TARİFİ
- MAYONEZLİ MEZGİT TARİFİ
- MANTARLI MEZGİT TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa