ASMA YAPRAĞINDA BARBUNYA TARİF 2 TARİFİ
Malzemeler
4 barbunya balığı (her biri yaklasık 250 g)
8 asma yaprağı marinatı
2 çorba kasığı limon suyu (taze sıkılmıs)
1 çorba kasığı zeytinyağı
2 tatlı kasığı maydanoz (kıyılmıs)
2 tatlı kasığı dereotu (kıyılmıs)
1/2 tatlı kasığı tuz
Bir tutam karabiber (taze çekilmis)
Süsleme için:
6 siyah zeytin
1 limon (4'e kesilmis)
Hazırlanısı
Barbunya balıklarının solungaçlarını çıkarıp, her barbunyanın karnını yararak, içini
temizleyin. Sonra soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlularıyla kurulayarak, bir kenara
bırakın.
Marinatı hazırlamak için limon suyu, zeytinyağı, maydanozlar dereotları, tuz ve karabiberi bir
kâsede iyice karıstırıp, düz bir tabağa aktarın. Balıkları tabağa dizip, altüst ederek her
yanlarını marinada iyice buladıktan sonra, tabağın üstünü örterek, bir kenarda 1 saat bekletin.
Balıkları marinattan alıp, her balığı 2 asma yaprağına sarın. Atese dayanıklı bir seramik (ya da
cam) tabağa yan yana yerlestirip, üstlerine öbür tabaktaki marinattan mutfak fırçasıyla sürün.
Tabağın üstünü plastik filmle gevsekçe örtüp, % 100 ısıtılmıs fırına vererek, 3 - 3,5 dakika
pisirin. Sonra altüst edip, 3 - 3,5 dakika daha, pisirin. Tabağı fırından alıp, siyah zeytinler ve
limon parçalarıyla süsleyerek, servis yapın.
- ASMA YAPRAĞINDA BARBUNYA TARİF 2 TARİFİ
- MAYONEZLİ BARBUNYA TARİFİ
- BARBUNYA BALIĞI NİSUAZ (Fransa) TARİFİ
- GARNİTÜRLÜ BARBUNYA TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA BARBUNYA TARİFİ
- DOMATESLİ BARBUNYA TARİFİ
- KİREMİTTE BARBUNYA TARİFİ
- SİBİRYA USULÜ BARBUNYA TARİFİ
- KAĞITTA BARBUNYA TARİFİ
- BARBUNYA BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA BARBUNYA TARİFİ
- BARBUNYA TAVA TARİFİ
- BARBUNYA IZGARA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa