PALAMUT DOLMA TARİFİ
Malzemeler
4 küçük palamut
1 kuru soğan
1 tatlı kasığı çam fıstığı
1 tatlı kasığı dövülmüs ceviz
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kasığı yenibahar
4 yemek kasığı zeytinyağı
3/4 çay bardağı galeta unu
3/4 çay bardağı un
1 yumurta
Tuz, karabiber
Ayçiçek yağı
Hazırlanısı
Palamutların orta kılçığını alın. Soğuk suyla yıkayın ve bekletin. Bir tavada zeytinyağı ile çam
fıstığını pisirin. Ufak doğranmıs soğanı ekleyin, ince kıyılmıs maydanoz, ceviz, yenibahar,
karabiber ve tuzu ekleyip karıstırın. Bu harcı palamutların içine yerlestirin. Palamutları önce
una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp kızgın ayçiçek yağında yaklasık 20
dakika kızartın. Yarım saat bekletin ve ılık ya da soğuk servis yapın.
- PALAMUT DOLMA TARİFİ
- PALAMUT BUĞULAMA TARİFİ
- PALAMUT IZGARA TARİFİ
- SARIMSAKLI LAHOZ TARİFİ
- YAYIN BALIĞI FİLETOSU TARİFİ
- ÇAPAK TAVA TARİFİ
- ORKİNOS KAVURMA TARİFİ
- FIRINDA ORKİNOS TARİFİ
- KOLYOZ TAVA TARİFİ
- KOLYOZ PİLAKİ TARİFİ
- IZGARA MELANURYA TARİFİ
- DOMATESLİ MELANURYA TARİFİ
- ÇİĞ MELANURYA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa