12 Şubat 2012 Pazar

PALAMUT DOLMA TARİFİ

Malzemeler
4 küçük palamut
1 kuru soğan
1 tatlı kasığı çam fıstığı
1 tatlı kasığı dövülmüs ceviz
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kasığı yenibahar
4 yemek kasığı zeytinyağı
3/4 çay bardağı galeta unu
3/4 çay bardağı un
1 yumurta
Tuz, karabiber
Ayçiçek yağı
Hazırlanısı
Palamutların orta kılçığını alın. Soğuk suyla yıkayın ve bekletin. Bir tavada zeytinyağı ile çam
fıstığını pisirin. Ufak doğranmıs soğanı ekleyin, ince kıyılmıs maydanoz, ceviz, yenibahar,
karabiber ve tuzu ekleyip karıstırın. Bu harcı palamutların içine yerlestirin. Palamutları önce
una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp kızgın ayçiçek yağında yaklasık 20
dakika kızartın. Yarım saat bekletin ve ılık ya da soğuk servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa