12 Şubat 2012 Pazar

PALAMUT BUĞULAMA TARİFİ

Malzemeler
2 adet palamut
4 adet küçük boy domates
4 adet kırmızıbiber
1 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet limon
1 çay kasığı kırmızı köri püresi
4 çay kasığı su
1 tatlı kasığı zencefil
10 adet kereviz yaprağı
1 tatlı kasığı elma sirkesi
Tuz, karabiber
1 çay kasığı toz seker
2 çorba kasığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
Hazırlanısı
Zeytinyağında köriyi kavurun. Zar seklinde doğranmıs soğanı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
Ocaktan alın. Domatesleri soyup zar seklinde doğrayın. Kırmızıbiberleri közleyip zar seklinde
doğrayın. Maydanozu kıyın. Kereviz yapraklarını küçük küçük doğrayın. Genis bir tavada
palamut hariç tüm malzemeyi domatesler diri kalacak sekilde pisirin. Pisen karısımı robotta
püre haline gelene dek ezin. Palamutların filetosunu çıkartın. Her yaprak palamudu ortasından
uzunlamasına ikiye bölün. İçine hazırlamıs olduğunuz sostan bir miktar sürüp rulo seklinde
sarın. Isıya dayanıklı küçük bir kabın içine hazırlamıs olduğunuz sosu dökün. Rulo seklindeki
palamutları sosun üzerine yerlestirin. Kabın üzerini folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmıs
220 derece fırında yaklasık 12 dakika pisirin. Buğulamayı fırından alıp üzerine zeytinyağı
gezdirdikten sonra servis tabağına aktarın. Sos ile sıcak servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa