12 Şubat 2012 Pazar

GÜVEÇTE PATATESLİ PALAMUT TARİFİ

Malzemeler
800 gr palamut filetosu (kusbası doğranmıs)
30 gr (2 çorba kasığı) tereyağı
500 gr patates
1 çorba kasığı un
250 gr (1 su bardağı) krema
1+1/2 tatlı kasığı tuz
1 kahve kasığı karabiber
1 küçük soğan (ince doğranmıs)
125 gr gravyer peyniri (rendelenmis)
1 çorba kasığı taze soğan (kıyılmıs)
1 su bardağı balık suyu
Hazırlanısı
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız. Orta boy bir güveci bir çorba kasığı
tereyağla yağlayınız. Patateslerin kabuklarını soyunuz; ince olarak dilimleyip kurulayarak bir
kenara bırakınız. Kalan 1 çorba kasığı tereyağı orta boy bir tencerede hafif ateste eritiniz.
Palamut etlerini ekleyip iyice karıstırınız. Tahta bir kasıkla unu tencereye serpip 2 dakika
pisiriniz. Kabı atesten alıp, içine kremayı dökerek karıstırınız; balık suyunu da katıp, kabınızı
tekrar atese koyarak kaynatınız. (Bu arada karıstırmaya devam ediniz.) Karısım kaynar
kaynamaz ocağı kısıp, koyulasıncaya kadar pisiriniz. Karısımın yarısını bir güvece dökünüz.
Patatesin, tuzun, biberin, soğanın ve rendelenmis peynirin yarısını güvece koyup, önce kalan
balıklı karısımın öteki yarısını, sonra kalan patatesleri, soğanı, tuzu, biberi ve peyniri
ekleyiniz. Güveci fırının en üst katına yerlestirerek, patatesler iyice kızarıncaya kadar
pisiriniz. Güveci fırından çıkarıp üstüne, taze soğanı serperek servis ediniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa