DOMATES SOSLU PALAMUT FİLETOSU TARİFİ
Malzemeler
4 büyük palamut filetosu
4 çorba kasığı un
1 tatlı kasığı tuz
1 çay kasığı karabiber
1/4 su bardağı rafine yağ
1 dis sarımsak (dövülmüs)
1 orta boy yesil biber (çekirdekleri temizlenip ince kıyılmıs)
6 büyük domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenmis ve kusbası doğranmıs)
1 defne yaprağı
1 1/4 su bardağı balık suyu
Hazırlanısı
Genis bir tabağa unu, tuzu ve biberi koyup karıstırınız. Palamut filetolarını tek tek baharatlı
una bulayıp fazla unlarını silkeleyiniz. Rafine yağı büyük ve derin bir tavaya koyup orta ateste
kızdırınız. Unlanmıs palamut filetolarının her iki yüzünü 5'er dakika kızartınız. Sonra
sarımsağı, yesil biberi, domatesi defne yaprağını ve balık suyunu tavaya ekleyip karıstırınız.
Tavanın üstünü kapatıp karısımı hafif ateste 20 dakika ağır ağır kaynatınız. Palamutları bir
delikli kepçeyle tavadan alıp servis tabağına yerlestiriniz; tabağın üstünü, sosu hazırlayıncaya
kadar alüminyum kâğıt ile kapatınız. Tavadaki karısımı harlı ateste ara sıra karıstırarak 3
dakika, sos koyulasıncaya kadar kaynatınız. Tavayı atesten alıp defne yaprağını sostan çıkarıp
atınız. Sosu balıkların üstüne döküp servis ediniz.
- DOMATES SOSLU PALAMUT FİLETOSU TARİFİ
- GÜVEÇTE PATATESLİ PALAMUT TARİFİ
- TARATORLU PALAMUT TAVA TARİFİ
- PALAMUT DOLMA TARİFİ
- PALAMUT BUĞULAMA TARİFİ
- PALAMUT IZGARA TARİFİ
- SARIMSAKLI LAHOZ TARİFİ
- YAYIN BALIĞI FİLETOSU TARİFİ
- ÇAPAK TAVA TARİFİ
- ORKİNOS KAVURMA TARİFİ
- FIRINDA ORKİNOS TARİFİ
- KOLYOZ TAVA TARİFİ
- KOLYOZ PİLAKİ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa