12 Şubat 2012 Pazar

LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ

Malzemeler
2 pisi balığının filetosu (yaklasık 500 g)
9 limon
1/2 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmıs)
3 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, her biri ortadan boylamasına 2'ye
kesilip, doğranmıs)
2 çorba kasığı maydanoz (kıyılmıs)
1 dis sarımsak (ince kıyılmıs)
2 çorba kasığı tozseker
1/4 tatlı kasığı tuz
bir tutam karabiber
18 yesil salata yaprağı (yıkanıp kurulanmıs)
1 küçük kırmızı soğan (ince dilimlenip, halkalar halinde ayrılmıs)
Hazırlanısı
Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, 6 cm
boyunda, 2,5 cm eninde parçalar halinde kesin. Sonra bu parçaları atese dayanıklı bir cam
kaba, tek kat halinde yan yana yerlestirin. Ayırdığınız yarım limon kabukları, yesil salata
yaprakları ve kırmızı soğan halkaları dısında bütün malmeyi bir kâsede karıstırıp, karısımı
cam kaptaki balık parçalarının üstüne bosaltın (karısım balıkları iyice örtmelidir). Sonra kabı
buzdolabına yerlestirip, balık parçaları bütünüyle saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklasık
3 saat) bekletin. Ayırdığınız yarım limon kabuklarının kenarlarını bir bıçakla testere ağzı
biçiminde kesin. Buzdolabındaki kabı alıp, bir kasıkla balıklı karısımı yarım limonlara
doldurun. Yesil salata yapraklarını 6 servis tabağına döseyip, üstlerine doldurulmus limonları
yerlestirin. Kapta kalan balıklı karısımı da yanlarına bölüstürüp, her tabağı kırmızı soğan
halkalarıyla süsleyerek, servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa