PİSİ BALIĞI TAVASI MÖNİYER USULÜ TARİFİ
Malzemeler
Küçüklerinden 1 kilo pisi balığı
2 çorba kasığı un
Yeteri kadar tuz
1 bardak zeytinyağı
5 çorba kasığı margarin yağı
1/2 limonun suyu
1 kahve fincanı kıyılmıs maydanoz
Hazırlanısı
Balıkların solungaçlarını çekip çıkardıktan sonra bu delikten sokulacak parmakla içlerini
çıkarmalı. Yüzgeçlerini ve çevresindeki yüzgeçleri kesip attıktan sonra bol akarsuda iyice
yıkamalı ve büyük delikli bir süzgece koyup sularını iyice süzmeli. Sonra balıkların etlerini
zedelemeden kıvırarak içlerindeki kalın kılçığı kırmalı. Eğer böyle yapılmazsa kalın kılçıklı
bütün balıklar gibi pisiler de tavada piserken kıvrılırlar. Balıkları tuzladıktan sonra una
bulamalı ve içinde kızdırılmıs bir bardak zeytinyağı bulunan tavaya teker teker veya ikiser
ikiser koyup iki yanlarını da kızartmalı. İki yanları da kızaran balıkları kevgirle tavadan alıp
yağlarını süzdükten sonra servis tabağına yerlestirmeli. Üzerlerine yarım limonun suyuyla
kıyılmıs maydanozu serpistirdikten sonra margarin yağını tavada kızdırıp balıkların üstüne
dökmeli ve sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı.
- PİSİ BALIĞI TAVASI MÖNİYER USULÜ TARİFİ
- PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ
- KİREMİTTE PALAMUT TARİFİ
- DOMATES SOSLU PALAMUT FİLETOSU TARİFİ
- GÜVEÇTE PATATESLİ PALAMUT TARİFİ
- TARATORLU PALAMUT TAVA TARİFİ
- PALAMUT DOLMA TARİFİ
- PALAMUT BUĞULAMA TARİFİ
- PALAMUT IZGARA TARİFİ
- SARIMSAKLI LAHOZ TARİFİ
- YAYIN BALIĞI FİLETOSU TARİFİ
- ÇAPAK TAVA TARİFİ
- ORKİNOS KAVURMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa