12 Şubat 2012 Pazar

PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ

Malzemeler
2 palamut
Zeytinyağı
1 soğan ince kıyılmıs
2 dis sarımsak ince kıyılmıs
1 defneyaprağı
2 orta boy domates
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
Tuz
2 su bardağı su
Yarım bağ kıyılmıs maydanoz
Domates suyu
Hazırlanısı
Palamutları enlemesine dilimleyip dibi yağlanmıs bir tepsiye dizin. Bir tencerede kızdırdığınız
yağa soğanı ilave edip 3-4 dakika kavurduktan sonra, tavla zarı gibi doğradığınız domates,
havuç ve patateslerle sarımsak ve defneyaprağını katın. 2 dakika daha kavurup domates
suyunu, tuzunu ilave ederek ağır ateste yarım saat pisirin. Bunları tepsideki balıkların üzerine
boca edip tekrar pisirin. Soğuduktan sonra üzerine maydanoz serperek sofraya alın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa