PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ
Malzemeler
2 palamut
Zeytinyağı
1 soğan ince kıyılmıs
2 dis sarımsak ince kıyılmıs
1 defneyaprağı
2 orta boy domates
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
Tuz
2 su bardağı su
Yarım bağ kıyılmıs maydanoz
Domates suyu
Hazırlanısı
Palamutları enlemesine dilimleyip dibi yağlanmıs bir tepsiye dizin. Bir tencerede kızdırdığınız
yağa soğanı ilave edip 3-4 dakika kavurduktan sonra, tavla zarı gibi doğradığınız domates,
havuç ve patateslerle sarımsak ve defneyaprağını katın. 2 dakika daha kavurup domates
suyunu, tuzunu ilave ederek ağır ateste yarım saat pisirin. Bunları tepsideki balıkların üzerine
boca edip tekrar pisirin. Soğuduktan sonra üzerine maydanoz serperek sofraya alın.
- PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ
- KİREMİTTE PALAMUT TARİFİ
- DOMATES SOSLU PALAMUT FİLETOSU TARİFİ
- GÜVEÇTE PATATESLİ PALAMUT TARİFİ
- TARATORLU PALAMUT TAVA TARİFİ
- PALAMUT DOLMA TARİFİ
- PALAMUT BUĞULAMA TARİFİ
- PALAMUT IZGARA TARİFİ
- SARIMSAKLI LAHOZ TARİFİ
- YAYIN BALIĞI FİLETOSU TARİFİ
- ÇAPAK TAVA TARİFİ
- ORKİNOS KAVURMA TARİFİ
- FIRINDA ORKİNOS TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa