PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
1 pisi balığı (750 g - 1 kg, içi temizlenmis)
1 iri portakal (kabuğu beyaz bölümleri bütünüyle alınarak soyulup, yuvarlak dilimlenmis)
1 portakalın kabuğu (ince seritler halinde kesilmis)
15 g (1 çorba kasığı) tuzsuz tereyağı (yumusatılmıs)
1 çorba kasığı karısık baharatlı ot (maydanoz, dereotu, vb.; ince kıyılmıs)
birkaç maydanoz ve dereotu dalı (süsleme için)
Tuz ve Karabiber
Hazırlanısı
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Pisi balığının her iki yanındaki derisini soyup atın. Basını ve
her iki yanındaki yüzgeçleri de kesip attıktan sonra, balığı soğuk su altında yıkayarak, kâğıt
mutfak havlusuyla kurulayın. Atese dayanıklı bir servis tabağını hafifçe yağlayıp, pisibalığını
tabağa yerlestirin. Portakal dilimlerini balığın üstüne hafifçe birbirinin üstüne binecek
biçimde döseyin. Erimis tereyağını balığın üstünde gezdirip, ince kıyılmıs otları serpistirin.
Tuzu ve karabiberi serpip, tabağı alüminyum folyoyla örterek fırına verin ve pisi balığını,
çatalla dokunulduğunda kolayca ayrılacak kadar (25 - 30 dakika) pisirin. Tabağı fırından alıp,
maydanoz - dereotu dalları ve portakal kabuğu seritleriyle süsleyerek, bekletmeden servis
yapın.
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
- LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- PİSİ BALIĞI TAVASI MÖNİYER USULÜ TARİFİ
- PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ
- KİREMİTTE PALAMUT TARİFİ
- DOMATES SOSLU PALAMUT FİLETOSU TARİFİ
- GÜVEÇTE PATATESLİ PALAMUT TARİFİ
- TARATORLU PALAMUT TAVA TARİFİ
- PALAMUT DOLMA TARİFİ
- PALAMUT BUĞULAMA TARİFİ
- PALAMUT IZGARA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa