BİBERLİ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
750 gr gümüs balığı (una bulanarak tavada kızartılmıs)
2 çorba kasığı zeytinyağı
2 çorba kasığı kereviz (rendelenmis)
2 büyük soğan (ince doğranmıs)
1+1/2 su bardağı et suyu
500 gr domates (kabukları soyulmus ve kusbası doğranmıs)
1 tatlı kasığı tuz
1 çorba kasığı sirke
1 çorba kasığı seker
1 büyük dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp iri iri kıyılmıs)
1 çorba kasığı mısır nisastası (1/4 su bardağı soğuk suda eritilmis)
Hazırlanısı
Büyük boy derin bir tencerede zeytinyağı orta ateste kızdırınız. Soğan ve kerevizi ekleyerek
5-6 dakika, soğanlar pembelesene kadar pisiriniz. Et suyunu tencereye ekleyip, ara sıra
karıstırarak, kısık ateste 10 dakika hafif hafif kaynatınız. Sonra domatesi, tuzu, sirkeyi, sekeri
ve kıyılmıs dolmalık biberi katarak 10 dakika daha hafifçe pisiriniz. Mısır nisastasını ağır ağır
tencereye katıp atesi yükselterek, sosu 2-3 dakika kaynatınız. Balıkları tencereye koyarak 4-5
dakika, hafifçe ısınmalarına yetecek kadar pisiriniz. Tencereyi atesten alıp, gümüs balıklı
karısımı sade pilav üstüne yerlestirerek servis ediniz.
- BİBERLİ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ
- ACI EKSİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN) TARİFİ
- KARİDESLİ PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- ENDONEZYA USULÜ PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
- LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- PİSİ BALIĞI TAVASI MÖNİYER USULÜ TARİFİ
- PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ
- KİREMİTTE PALAMUT TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa