GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ
Malzemeler
1 kg gümüs balığı
Sosu:
4 çorba kasığı elma sirkesi
4 çorba kasığı zeytinyağı
2 çorba kasığı domates salçası
1 dis sarımsak (dövülmüs)
1 çorba kasığı taze soğan (ince kıyılmıs)
1 tatlı kasığı tuz
1 kahve kasığı karabiber
Hazırlanısı
Bütün sos malzemesini büyük bir kâseye koyup karıstırınız. Gümüs balıklarını içine batırarak
her taraflarını sosa buladıktan sonra, kâseyi 4 saat bir kenarda bekletiniz. Önce ızgaranızı
iyice kızdırınız. Gümüs balıklarını ve sosunu ızgaraya sığacak bir tepsiye bosaltıp balıkları
düzgün biçimde yayınız. Tepsiyi ızgaraya yerlestirip balıkları 3 dakika, üstlerine sık sık
sosundan dökerek pisiriniz. Kasıkla balıkları çevirip, üstlerine gene sosundan dökerek 5
dakika, renkleri hafif pembelesene kadar pisiriniz. Tepsiyi ızgaradan alıp, gümüs balıklarını
delikli kepçeyle, ısıtılmıs bir servis tabağına çıkarınız. Üstlerine biraz sos gezdirip, kalan sosu
sosluğa bosaltarak yanında servis ediniz.
- GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ
- ACI EKSİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN) TARİFİ
- KARİDESLİ PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- ENDONEZYA USULÜ PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
- LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- PİSİ BALIĞI TAVASI MÖNİYER USULÜ TARİFİ
- PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ
- KİREMİTTE PALAMUT TARİFİ
- DOMATES SOSLU PALAMUT FİLETOSU TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa