ACI EKSİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN) TARİFİ
Malzemeler
4 pisi balığı (ya da dil balığı) filetosu (her biri yaklasık 125 g)
2 çorba kasığı pirinç sirkesi
4 taze soğan (ayıklanmıs; sap taraflarından 1,5 cm'lik bölümleri boylamasına ikiye yarılmıs,
bas tarafları verevine ince doğranmıs)
8 sultani bezelye (ayıklanıp, her biri boylamasına 2'ye kesilmis)
1 küçük kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince seritler halinde
doğranmıs)
Acı - eksi sos
1 limon
1 1/2 çorba kasığı sirke (tercihen pirinç sirkesi)
1 çorba kasığı soya sosu
1/2 tatlı kasığı pul kırmızıbiber
1/4 tatlı kasığı susam yağı
1 tatlı kasığı mısır nisastası (2 tatlı kasığı suda eritilmis)
1 tatlı kasığı ayçiçek yağı
bir tutam zencefil
1 dis sarımsak (ince kıyılmıs)
Hazırlanısı
Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, bir
servis tabağına yan yana yerlestirin. Üstlerine sirkeyi gezdirip, tabağı buzdolabında 30 dakika
bekletin. Bekletme süresinin sonuna doğru, taze soğanların beyaz bölümleri ile bezelyeleri,
kaynar suda 10 saniye haslayıp, bir süzgeçte süzerek, akar su altında çalkalayın ve süzülmeye
bırakın. Dolaptaki tabağı alıp, filetoları kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Her filetonun
ortasına hasladığınız soğanların 1/4'ünü, bezelyelerin 1/4'ünü ve dolmalık biber seritlerinin
1/4'ünü koyup, filetoları yuvarlayarak rulo haline getirin. Ruloları düz bir tabağa yan yana
yerlestirin. Tabağı delikli buğulama kabına yerlestirip, buğulama kabını da içine 2,5 cm
yükseklikte su konmus bir tencereye oturtun. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp, harlı atese
oturtarak, balık rulolarını, saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklasık 6 dakika) buharda
pisirin. Bu arada sosu hazırlamak için limonun kabuğunu soyup, bir kâseye rendeleyin. Aynı
kâseye suyunu da sıkıp, sirke, soya sosu pul kırmızıbiber, susamyağı ve eritilmis mısır
nisastasını ekleyerek iyice karıstırın. Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta
atese oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca zencefil ve sarımsağı katıp, 2 dakika karıstırarak pisirin
(sarımsaklar kararmamalıdır). Kâsedeki sirkeli karısımı ekleyip, sosu kalınlasıncaya kadar
(yaklasık 1 dakika) pisirin. Sonra tavayı atesten alıp, bir kenara bırakın. Balık ruloları pisince
tencereyi atesten alıp, buğulama kabındaki tabağı çıkarın. Dibinde biriken suyu tavadaki sosa
karıstırın. Balık rulolarını düz tabakla1ara bölüstürüp, üstlerine sosu bosaltın ve taze
soğanların yesil bölümleriyle süsleyerek, servis yapın.
Not: Bu yemek Çin'de, vok adı verilen genis tava ve hasır buğulama sepeti içinde pisirilir.
Ama delikli buğulama kabı da aynı isi görür.
- ACI EKSİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN) TARİFİ
- KARİDESLİ PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- ENDONEZYA USULÜ PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
- LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- PİSİ BALIĞI TAVASI MÖNİYER USULÜ TARİFİ
- PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ
- KİREMİTTE PALAMUT TARİFİ
- DOMATES SOSLU PALAMUT FİLETOSU TARİFİ
- GÜVEÇTE PATATESLİ PALAMUT TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa