ENDONEZYA USULÜ PİSİ BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
Her biri 250 gramlık 3 pisi balığı
1 bas soğan
1 limon
1 çay kasığı acı kırmızıbiber
1 tatlı kasığı tatlı kırmızıbiber
1 çorba kasığı ketçap
1 kasık domates salçası
1 kasık et suyu
Bol zeytinyağı
Yeteri kadar tu
Hazırlanısı
Pisi balığının filetolarını çıkarmalı, yıkamalı ve bir kenarda kuruttuktan sonra tuzlamalı. Bir
kusaneye bol zeytinyağı koymalı. Yağ ısınınca rendelenmis soğanla rendelenmis limon
kabuğunu (sadece sarısı) ve kırmızıbiberleri katmalı. Tahta kasıkla karıstırılarak soğan
kavrulunca buna 1 kasık et suyunda eritilmis domates salçasıyla ketçapı katmalı, karıstırmalı.
Salçayı, koyulasıncaya kadar kaynatmalı, Tuzlanmıs pisi balığı filetolarını bir tavada nar gibi
oluncaya kadar kızartmalı. Kızaran balık filetolarını servis tabağına yerlestirmeli. Üzerlerine
de salçayı gezdirerek dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı.
- ENDONEZYA USULÜ PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
- LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- PİSİ BALIĞI TAVASI MÖNİYER USULÜ TARİFİ
- PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ
- KİREMİTTE PALAMUT TARİFİ
- DOMATES SOSLU PALAMUT FİLETOSU TARİFİ
- GÜVEÇTE PATATESLİ PALAMUT TARİFİ
- TARATORLU PALAMUT TAVA TARİFİ
- PALAMUT DOLMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa