GÜMÜS BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
Malzemeler
500 gr gümüs balığı
2 küçük dolmalık yesil biber (beyaz kısımları ve çekirdekleri çıkarılıp 16 esit parçaya
kesilmis)
16 orta boy mantar (yıkanıp temizlenmis ve sapları kesilmis)
16 adaçayı yaprağı (yıkanmıs, silkelenerek kurutulmus)
2 limon (16 esit parçaya bölünmüs)
Marinadı:
1/3 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kasığı limon suyu
3 dis sarımsak (dövülmüs)
1 tatlı kasığı tuz
3/4 tatlı kasığı karabiber
Hazırlanısı
Marinad malzemesini genis ve yayvan bir kapta iyice karıstırınız. Gümüs balıklarını
marinadın içine yerlestirip karıstırınız. soğuk bir yerde ara sıra karıstırarak 1 saat bekletiniz.
Balıkları marinaddan çıkarıp kurulayınız (marinadı saklayınız).
Önce ızgaranızı iyice ısıtınız.
Sislere sırayla 1 gümüs balığı, bir parça yesil biber, 1 mantar, 1 adaçayı yaprağı ve 1 dilim
limon dizip, aynı sırayı izleyerek islemi tekrarlayınız. (Her sis çubuğuna 4 balık, 4 parça yesil
biber, 4 mantar, 4 adaçayı yaprağı ve 4 parça limon dizilmis olmalıdır.)
Sisleri, üstüne ayırdığımız marinaddan biraz sürerek, ızgaraya yerlestiriniz; 10 dakika, ara sıra
çevirip, zaman zaman marinaddan sürerek ızgara ediniz.
Sisleri ızgaradan alıp, her birini bir servis tabağına yerlestirerek servis ediniz.
- GÜMÜS BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- KÖY USULÜ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- BİBERLİ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ
- ACI EKSİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN) TARİFİ
- KARİDESLİ PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- ENDONEZYA USULÜ PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
- LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- PİSİ BALIĞI TAVASI MÖNİYER USULÜ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa