12 Şubat 2012 Pazar

PORTAKAL SEPETİNDE GÜMÜS BALIĞI TARİFİ

Malzemeler
200 gr kızartılmıs gümüs balığı
6 orta boy portakal (ortalarından 2'ye bölünmüs)
100 gr (1+1/4 su bardağı) pilav
60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm (30 dakika suda bırakılarak süzülmüs)
60 gr (1/2 su bardağı) badem (küçük küçük kırılmıs)
Sosu:
3 çorba kasığı zeytinyağı
1 çorba kasığı sirke
1 çay kasığı tuz
1 kahve kasığı karabiber
1 çay kasığı kekik
Hazırlanısı
Sosu hazırlamak için küçük bir kâsede yağ, sirke, tuz, biber ve kekiği, çatalla iyice karısana
kadar çırpınız. Balıkları hazırlayana kadar, sosu bir kenara bırakınız. Ucu tırtıllı bir bıçakla
portakalların içlerini iyice çıkarıp kabukları bir kenara ayırınız. Portakal içlerini bir tahtanın
üstüne koyup, küçük küpler halinde kesiniz. (Beyaz zarları varsa ayıklayıp atınız.) Portakal
küplerini orta boy bir kâseye koyup pilav, gümüs balığı, üzüm ve bademleri katınız. Üstüne
hazırladığınız sosu döküp iyice karıstırınız. Kâseyi buzdolabına koyup 30 dakika soğutunuz.
Kâseyi buzdolabından alıp, portakal ve pilav karısımını bir kenara ayırdığımız portakal
kabuklarının içine doldurarak, servis ediniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa