ACI SOSLU GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
500 gr gümüs balığı (una bulanarak tavada kızartılmıs)
45 gr (3 çorba kasığı) rafine yağ
1 orta boy soğan (ince doğranmıs)
2 dis sarımsak (dövülmüs)
400 gr domates (kabukları soyulup kusbası doğranmıs)
400 gr (2 su bardağı) su
2 çorba kasığı ketçap
2 çorba kasığı sirke
1 kahve kasığı pul kırmızıbiber
1 tatlı kasığı hardal
1 çay kasığı tuz
1 tatlı kasığı seker
2 çorba kasığı doldurulmus yesil zeytin (dilimlenmis)
Hazırlanısı
Büyük bir tavada yağı orta ateste kızdırınız. Soğan ve sarımsağı katıp, ara sıra karıstırarak 5-6
dakika, soğanlar yumusayana kadar pisiriniz. Domatesleri, suyu, ketçapı, sirkeyi, pul
kırmızıbiberi, hardalı, tuzu ve sekeri ekleyip karısımı kaynatınız. Kaynayınca tencerenin
kapağını kapatıp atesi kısarak, sosu 25 dakika yavas yavas pisiriniz. Balıkları ekleyip
karıstırdıktan sonra, atesi açarak tekrar kaynatınız. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp
atesi kısarak, 10 dakika daha pisiriniz. Sosu tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz, biber yada
seker katınız. Tencereyi atesten alıp, içindekileri ısıtılmıs bir servis tabağına bosaltınız.
Zeytinleri üstüne serpip, servis ediniz.
- ACI SOSLU GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI TAVA TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- KÖY USULÜ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- BİBERLİ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ
- ACI EKSİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN) TARİFİ
- KARİDESLİ PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- ENDONEZYA USULÜ PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
- LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI DOLMASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa