12 Şubat 2012 Pazar

GÜMÜS BALIĞI KROKET TARİFİ

Malzemeler
100 gr gümüs balığı
45 gr (3 çorba kasığı) tereyağı
3 çorba kasığı un
1/2 su bardağı süt
60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi
1 çay kasığı tuz
1 kahve kasığı karabiber
1 tatlı kasığı limon suyu
1 yumurta (hafifçe çırpılıp 1 çay kasığı zeytinyağı katılmıs)
100 gr (1 su bardağı) galeta unu
3 çorba kasığı rafine yağ
Hazırlanısı
Orta boy bir tencerede yağı orta ateste eritiniz. Yağ eriyince tencereyi atesten alıp, tahta
kasıkla unu katarak pürtüksüz bir bulamaç yapınız. Sürekli karıstırarak, azar azar sütü
ekleyiniz. Sütün hepsi bitip sos tamamen pürtüksüz olunca, tencereyi yeniden atese oturtarak
rendelenmis peynir, tuz, biber ve limon suyunu katınız. Karıstırarak 3-4 dakika pisirip, gümüs
balıklarını ekleyiniz. Tencereyi atesten alıp içindekileri bir kâseye bosaltarak ılıtınız.
Ilındıktan sonra kâseyi buzdolabına koyup 1 saat, tamamen soğuyuncaya kadar bekletiniz.
Kâseyi buzdolabından çıkarıp içindeki karısımı unlanmıs bir tezgâha alınız. Ellerinizi de
unlayıp karısımdan küçük toplar yapınız. İçine zeytinyağı karıstırılmıs yumurtayı küçük bir
kâseye, galeta ununu baska bir küçük kâseye koyunuz. Hazırladığınız küçük topları önce
yumurtaya, sonra galeta ununa bulayınız. Büyük bir tavada 3 çorba kasığı rafine yağı orta
ateste kızdırınız. Küçük topları içine atıp 5-6 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.
Kroketlerinizi tavadan alıp, kâğıt peçetelerin üstünde yağlarını süzdürerek hemen servis
ediniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa