DOMATES SALÇALI GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
500 gr gümüs balığı (una bulanarak tavada kızartılmıs)
75 gr (5 çorba kasığı) tereyağı
1 orta boy soğan (ince doğranmıs)
2 dis sarımsak (dövülmüs)
1 kg domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmıs ve doğranmıs)
1 tatlı kasığı seker
1 tatlı kasığı kıyılmıs taze fesleğen (istenirse)
1 defneyaprağı
1 çorba kasığı maydanoz (kıyılmıs)
1 su bardağı balık suyu
1 tatlı kasığı tuz
1 çay kasığı karabiber
100 gr beyaz peynir (küçük küpler halinde kesilmis)
Hazırlanısı
Büyük bir tencerede yağı, orta ateste eritiniz. Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip, ara sıra
karıstırarak 5 dakika, soğanlar pembelesinceye kadar pisiriniz. Domates, seker, fesleğen
(istenirse), defneyaprağı ve maydanozu katıp iyice karıstırınız. Atesin altını kısıp, tencerenin
üstünü örterek 15 dakika, yavas yavas ara sıra karıstırarak pisiriniz. Balık suyunu ekleyip
atesin altını açarak, sosu kaynatınız. Kaynamaya baslayınca yeniden atesin altını kısıp 30
dakika daha, sos koyulasıp biraz çekene kadar pisiriniz. Tuz, biber, gümüs balığı ve beyaz
peyniri ekleyip 8-10 dakika, balıklar iyice ısınıp peynirler eriyinceye kadar pisiriniz.
Tencereyi atesten alarak, defneyaprağını çıkarıp atınız. Yemeğinizi ısıtılmıs bir servis
tabağına bosaltıp servis ediniz.
Not: Geleneksel bir Orta Doğu yemeği olan domates salçalı gümüs pilav ve karısık yesil
salata ile servis edilebilir.
- DOMATES SALÇALI GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI SALATASI TARİFİ
- ACI SOSLU GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI TAVA TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- KÖY USULÜ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- BİBERLİ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ
- ACI EKSİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN) TARİFİ
- KARİDESLİ PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- ENDONEZYA USULÜ PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa