12 Şubat 2012 Pazar

YOĞURTLU TEKİR TARİFİ

Malzemeler
12 adet tekir balığı
1 su bardağı yoğurt
2 dis sarımsak
Kırmızı pul biber, tuz, un
Hazırlanısı
Tekir balığının pullarını bıçağın sırtı ile kazıyın. Kafalarını hafifçe tuzlayın. Yoğurdu en az
bir saat oda ısısında tutun. Sarımsakları ayıklayın. Ezin, yoğurda ekleyin ve karıstırın. Tavada
yağı kızdırın, balıkları una batırın, yağa atıp iki taraflarını da kızartın. Çıkartınca kâğıt üzerine
alıp fazla yağını süzün. Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Üzerine pul biberi ekin. Sıcak servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa