YOĞURTLU TEKİR TARİFİ
Malzemeler
12 adet tekir balığı
1 su bardağı yoğurt
2 dis sarımsak
Kırmızı pul biber, tuz, un
Hazırlanısı
Tekir balığının pullarını bıçağın sırtı ile kazıyın. Kafalarını hafifçe tuzlayın. Yoğurdu en az
bir saat oda ısısında tutun. Sarımsakları ayıklayın. Ezin, yoğurda ekleyin ve karıstırın. Tavada
yağı kızdırın, balıkları una batırın, yağa atıp iki taraflarını da kızartın. Çıkartınca kâğıt üzerine
alıp fazla yağını süzün. Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Üzerine pul biberi ekin. Sıcak servis yapın.
- YOĞURTLU TEKİR TARİFİ
- TEKİR TAVA TARİFİ
- TEKİR TAVA TARİFİ
- PORTAKAL SEPETİNDE GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI KROKET TARİFİ
- DOMATES SALÇALI GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI SALATASI TARİFİ
- ACI SOSLU GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI TAVA TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- KÖY USULÜ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- BİBERLİ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa