TEKİR TAVA TARİFİ
TEKİR TAVA
Malzemeler
1 kg tekir balığı
1 bardak un
1,5 limon
1 bardak zeytinyağı
3-4 tane yumurta
1/2 demet maydanoz
Hazırlanısı
Temizlenen balıklar tuzlanıp biberlendikten sonra una bulanır. Çok küçük olan balıklar da
üçü, dördü kuyruklarından birbirine yapıstırılarak una bulanır. Bir kaba kırılan yumurtalar
sarısı ve akı iyice karısıncaya kadar çırpılır. Zeytinyağı kızdırılan tavada, bu balıklar,
yumurtaya da sokulup çıkarıldıktan sonra kızartılır. Kızaran balıklar, üzerine kâğıt yayılmıs
bir tepsiye alınır. Daha sonra da servis tabağına aktarılır. Maydanoz dalları ve limon
dilimleriyle süslenerek servis yapılır.
- TEKİR TAVA TARİFİ
- PORTAKAL SEPETİNDE GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI KROKET TARİFİ
- DOMATES SALÇALI GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI SALATASI TARİFİ
- ACI SOSLU GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI TAVA TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- KÖY USULÜ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- BİBERLİ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ
- ACI EKSİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN) TARİFİ
- KARİDESLİ PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa